Терапия на двойката

Конфликтите ви са извън контрол? Спорите на една и съща тема отново и отново? Струва ли ви се, че страстта ви един към друг си е отишла? Чувствате ли се неразбрани или изключени?
Опитайте с терапия на двойката.
Работи със всякакви двойки, без значение гей или не, омъжени, неомъжени, живеещи на семейни начала, скоро сформирани, с деца или без деца или реконструйрано семейство.
Терапевтът ви ще ви помогне да развиете умения за взаймоотношенията ви както и да бъдете внимателни към автоматичните си реакции, навици, които могат да създават трудности във връзката ви.

Проблемите, които е възможно да разрешите по време на терапия на двойката:
- Липса на добра комуникация, която води до ескалиране на конфликти, избягване или и двете;
- Неразрешен и неовладян конфликт;
- Липса на доверие;
- Справяне с гнева;
- Конфликти относно отглеждане на децата;
- Секс и сексуалност; неудовлетвореност и проблеми;
- Смесени семейства/ реконструирани семейства; трудности;
- Изневяра;

От консултация могат да се възползват и хората, които от скоро са във връзка. Понякога се случва да пренесете негативния опит, вярвания и модели от предишни взаймоотношения. Консултанът може да ви помогне да бъдете по-чувствителен към партньора си като се научите да го чувате, разбирате по-добре, да преодолявате заедно различията си и да работите заедно за постигането на удовлетворяващи взаймоотношения. Вие сте инженерите им и ако не ви носят щастие може да потърсите заедно причината. В една връзка няма виновни- има отговорни възрастни и колкото и да не ви се иска да си го признаете действието и бездействието са с равен знак на участие в общуването.

Какво двойките могат да постигнат след консултирането:

- Подобрена комуникация- усещане за чуване, разбиране, споделяне;


- Умението да балансирате между вашите нужди и нуждите на партьора ви като ги превърнето в общи за диадата;
- Създавате си ваши ритуали за близост и връзка;
- Спаряне с неефективни патерни във взаймоотношенията ви;
- Осигуряване на дългосрочно усещане за удовлетвореност;
- Времето да се чувствате зле, обидени, наранени, разочарование е в пъти по-малко от времето, което прекарвате като приятели, партньори, любовници;
- Сексуална удовлетвореност;
- Различията не ви разделят, открили сте много важни общи черти по между си;


Без значение дали сте заедно от 2 месеца или от 2 години, консултиратето и терапията на двойката могат да ви отведат по-близо до красиви и хармонични взаймоотношения с партньора ви.
Терапевтът ви няма да бъде между вас, за да записва точки на противникови отбори. Той ще работи по вашата заявка. Бъдете любопитни към това, което предстой да бъде открито и го използвайте добре.