Отношението е най-красивия автограф


     Животът е непредсказуем. В една несигурна среда ние търсим задължителна "сигурност", тъй като знаем и вярваме, че само така можем да създадем щастието си.
Можем ли да предвидим живота си от сега за след 5, 7, 24 години? Знаем ли какво ще се случи? Вероятно имаме идеи и желание за конкретни последователни събития и ще дадем всичко, което зависи от нас, за да следваме мечтите си.
Реалността е следната- имаме сегашния момент и на него можем да се наслаждаваме.

Какво по-хубаво от това да пътуваш, да сбъдваш мечтите си, да се докосваш до чужди култури, места и да се прибираш у дома щастлив? Какво по- чудесно от това да имаш човек, с който да се разбираш, да градиш или да се радваш на семейство, да отглеждаш или да възпитаваш деца? Във всеки етап от жизнения цикъл плановете ще се променят и ще разбираме, че не можем да предвидим всичко, няма как да контролираме всички събития и е излишно да живеем в притеснение от промените, които пренареждат живота ни.
Животът е прекрасен дар. Във всички ни е заложен стремеж и желанието за щастие, да се свързваме с хората, със средата, да обичаме и да бъдем обичани и приети. За да бъдем истински щастливи сме длъжни да поемем отговорност и да слушаме вътрешния си глас. Понякога решенията са изключително трудни, тъй като променят живота на хората около нас.
Кои са най- добрите учители в живота ни- това са хората и опитът, който споделят с нас- има толкова много за учене, толкова много, за да се вдъхновяваме. 
Обикновени хора променят живота си, променят контекста и обстоятелствата около себе си. Това което имат е ясна визия какво искат и са наясно, че трябва да положат постоянни усилия и да отделят време, за да достигнат до успеха. Дефиницията за успех е различна за всеки от нас. Формулата е еднаква. Постоянството води до натрупване на знания и надграждане на умения. Във времето се трупа безценен опит, който ни прави по-добри хора, партньори, родители, деца или професионалисти. Всеки човек, който срещаме или чиято история ни трогва нанася промяна в нас- това може да бъде идея, която да възприемем, навици, които да изградим, да осъзнаем, че ще е хубаво да променим част от себе си в името на това да бъдем пълноценни и удовлетворени.
Животът е изключителен дар. Светът е пълен с хора, които се борят за живота си, борят се да проходят, да прогледнат, да оздравеят, да се възстановят, да живеят, за да споделят моменти, с хората, които обичат, да правят това, което ги кара да се чувстват щастливи, полезни и оценени. Всички ние имаме тази воля в себе си. Да критикуваме другите е загуба на време, в което можем да четем, да творим, да бъдем най-доброто, на което сме способни и да даваме.
Когато ви е трудно си спомнете, че това, което се случва сега е временно. Не забравяйте, че вие сте хората, които избират как да живеят. Бъдете любовта, бъдете вдъхновението, бъдете тези, които се изправят и продължават, бъдете най-смелите в обкръжението си и не се обезкуражавайте.
"-Когато някой те обича, начина по който изговаря името ти е различен. Чувстваш се сигурен. 
-Любовта е когато тате прави кафе на мама и отпива първата глътка, за да разбере, дали кафето е вкусно.
-Любов е когато мама дава на тате най-хубавото парче пиле. 
-Любов е когато свиря на пиано пред публика и видя тате да ми маха и да ми се усмихва, тогава не се страхувам вече и мога да свиря;
-Любов е когато подариш любимите си пържени картофки на някой, без да искаш нищо обратно." / цитирани са деца на възраст от 4 до 8 г./; " *
Любовта е онова, което остава в стаята, когато за момент спреш да отваряш коледните подаръци и започнеш да осъзнаваш, гледайки наоколо, какво имаш. Любовта е онова, което остава в стаята и във вас, когато влюбването премине. *
Бъдете най-добрата версия на себе си във всичко, което правите с хората, които са до вас. Отношението е най-красивия автограф.
Есенцията от вас е способна да живее у хората през целия им живот.
Успешна нова 2019 година!


* Уейн Дайьр- "Begin in balance'"